Forældre på Arbejde i medierne

FORÆLDRE PÅ ARBEJDE

- I MEDIERNE

Foreningen i mediere


Her på siden finder I debatindlæg, kronikker og andre indspark fra foreningen.Kronik i Dagbladet Information

d. 26. november 2020


Vi må give plads til forældreskabet i arbejdslivet for at opnå ligestilling


En mere fleksibel og ligestillet hverdag er ikke en utopi. Men den kræver, at vi gør plads til asynkrone karriereforløb, hvor man skruer ned for arbejdet, mens børnene er små – både for mænd og kvinder i alle typer af job, skriver foreningen Forældre på Arbejde i dette debatindlægFind debatindlægget i sin fulde længde her

Debatindlæg i Kristeligt Dagblad 

d. 25. november 2019


Mødre og fædre på arbejde knækker midtover. Vi må sige stop, længe før vi må kravle til lægen


For nyligt stiftede vi foreningen Forældre på Arbejde. Det gjorde vi for at gøre noget ved skylden, skammen, stereotyperne og de forældede strukturer, der dominerer måden, vi får arbejde og familie til at hænge sammen i dag.

Det viste sig, at vi ikke var alene – på det første døgn meldte over 300 personer sig ind i foreningens Facebook-gruppe, og i skrivende stund er 546 personer medlemmer af gruppen. Alene på baggrund af tre kort beskrevne mærkesager.

Læs hele indlægget her

Debatindlæg i Politiken

d. 13. januar 2020


Mangel på bofællesskaber: Boligmassen i de store byer er indrettet til fortidens familieideal

Mange enlige forældre drømmer om et praktisk og socialt fællesskab i hverdagen. Men især i de store byer er der fortsat meget få bofællesskaber.


Forestil dig, at du bor i en opgang på Vesterbro. Det første, du møder på nederste etage, er et fælles område med sofaer, arbejdsborde, køkken og spiseplads. Man kan lave mad sammen, se fjernsyn sammen, lave lektier sammen, lege sammen, tale sammen. Fra fællesområdet kan man gå op i opgangen til sine respektive små lejligheder, der er til at betale.

Vi kan kalde det ’et moderne bofællesskab i storbyen’. For mange af os kan det være en del af løsningen på, at vi er trætte af at halse af sted i små parallelle familieenheder, hvor hver familie løber spidsrod mellem hjem, arbejde, Føtex og daginstitution. Vi bliver både stressede og ensomme af det.

Desværre er det tæt på umuligt at finde et bofællesskab, hvis man er enlig forælder med børn og bosiddende i storbyen. Boligmassen er stadig indrettet til idealet om kernefamilien, der får opfyldt alle behov i familiens skød, og hver dag mødes omkring spisebordet i hver sin bolig. Men det er ikke længere virkeligheden for et stigende antal familier.
Debatindlægget er bag betalingsmur, men kan findes her